Počet obetí v jazde na nápoje dosahuje najvyššiu úroveň od roku 2012

počet obetí riadenia nápojov v Británii dosiahol svoju najväčšiu úroveň za tri roky, podľa nových údajov.
Odhady uverejnené ministerstvom pre dodanie (DFT) ukazujú, že v roku 2015 bolo zabitých alebo vážne zranených 1 370 ľudí pri nehodách vrátane vodiča pod vplyvom alkoholu. Je to z 1 310 incidentov v roku 2014, ako aj najväčšia citácia od roku 2012.
Reklama – článok pokračuje nižšie

Čísla tiež ukazujú, že v nehodách bolo zabitých 200 ľudí, ktorí v roku 2015 zahrnuli aspoň jednu hnaciu silu nad zákonným limitom, oproti odhadom 240 úmrtí z predchádzajúceho roka. To však stále predstavuje približne 12 percent všetkých úmrtí na cestách vo Veľkej Británii. Odhadovaný celkový počet nešťastí, kde aspoň jeden vodič bol nad limitom alkoholu, sa v roku 2015 zvýšil o dva percentá na 5 730.
Zistenia prichádzajú po tom, čo sa oznámilo, že počet orgánov webovej dopravy na plný úväzok klesol v poslednom desaťročí o tretinu, čo zvyšuje obavy týkajúce sa bezpečnosti na cestách. Limit pohonu nápojov v Anglicku a vo Walese je v súčasnosti na 80 miligrammoch alkoholu na 100 ml krvi. Škótsko znížilo limit v decembri 2014 na 50 mg na 100 ml, čím ho prinieslo podľa väčšiny európskych krajín.
• Aký je limit pohonu nápojov? Vysvetlili právne predpisy vo Veľkej Británii
Jason Wakeford, riaditeľ kampaní pre charitatívnu charitatívnu bezpečnosť cestnej zabezpečenia, povedal: „Selfish Drinkeri Drivers zničí životy a spôsobujú strašidelné utrpenie domácností, ako aj po krajine.
„Limit pohonu nápojov v Anglicku, ako aj vo Walese je druhým najväčším v Európe a musí sa naliehavo znížiť. -Drivers. “
Malo by sa obmedziť pohon nápojov v Anglicku a vo Walese redukovať na presne rovnakú úroveň ako v Škótsku? Povedzte nám v komentároch nižšie …

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *