Hyundai Elevate Walking Robot Automobile staggers do CES 2019

Hyundai oznámil svoj plán pre robotický koncept automobilu na tohtoročnej prehliadke spotrebnej elektroniky. Nazývaný „Elevate“, bol by schopný prechádzať sa po drsnom teréne, preklenúť medzery až päť stôp a mierky prekážok až do päť stôp; Všetko pri udržiavaní dokonale úrovne priehradky pre cestujúcich.
Reklama – príspevok pokračuje nižšie

K každému rohu Elevate je pripevnená robotická noha, ktorá môže fungovať v piatich nezávislých aspektoch pohybu, čo umožňuje zvýšeniu riešiť takmer akýkoľvek druh terénu. Môže chodiť tak cicavčím aj plazom a každá noha môže byť nezávisle zamknutá, čo umožňuje všesmerový pohyb.
• CES 2019: Väčšina aktuálnych správ
Prirodzene by sa výška elektricky poháňala, pričom každá noha nesie koleso s vnútorným jednosmerným elektrickým motorom. Tiež, keď sa robotické nohy nepoužívajú, zloží sa a odpočíva pri konvenčnom pasívnom odpružení, ktoré zachováva výdrž batérie. Pravdepodobne, s uloženými nohami, by sa výťah mohol cestovať diaľničnými rýchlosťami ako normálne auto.
Koncept Elevate (v nepravdepodobnom prípade, že musí kedy dosiahnuť výrobu) by bol postavený na modulárnej platforme s celým radom vymeniteľných tiel prispôsobených určitým situáciám. Napríklad model núdze by sa mohol použiť na dodanie pohotovostných vojakov priamo na miesto prírodnej katastrofy tým, že porazil rozbitý terén.
Medzi ďalšie scenáre, ktoré Hyundai vytvoril, patrí zvýšené taxi, ktoré sa používajú na pomoc postihnutým v neprístupných budovách a spotrebiteľský model na použitie v chladných podnebiach, ktoré sa dokážu vytiahnuť zo snehu. Nehovorilo sa o tom, či by sa Elevate mohla zdvihnúť na štyri nohy a prejsť po dopravných zápchách.
Aké sú vaše názory na nový koncept Hyundai Elevate? Dajte nám vedieť v sekcii komentárov nižšie.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *